Ertuğ Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Çevrimiçi
Ertuğ Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Merhabalar 👋

Size nasıl yardımcı olabilirim?
09:47
İletişime Geç
x
background

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nasıl Yapılır?

post image

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nasıl Yapılır?

Günümüzde sağlıklı dişlere sahip olmanın yanı sıra güzel ve beyaz dişlere sahip olmanın önemi de ön plana çıkmıştır.
İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır ve konuşma esnasında karşısındakine iyi görünmek ister.

DİŞ BEYAZLATMA (BLEACHING)

GÜVENLE BEMBEYAZ GÜLÜŞLER SİZİNLE…

Bu sadece güzel bir konuşma metni ile değil, kişilerin nasıl göründüğü ile de ilgilidir.Bunun için bembeyaz ve temiz dişler büyük rol oynar.

Estetik diş hekimliği de buna katkı sağlamaktadır.

Bleaching, beyazlatma sağlayan WHO (Dünya Sağlık Örgütü) onaylı bir takım jellerin diş minesine uygulanması ile doğal diş renginden daha açık ve daha beyaz bir renk elde edilmesi işlemidir.

Bleaching, diş temizliği ile karıştırılabilmektedir.Diş temizliği sadece diş yüzeyindeki çay, kahve, sigara gibi boyayıcı maddelerin neden olduğu lekeleri uzaklaştırırken; beyazlatmada doğal diş rengi açılmakta, dişler mevcut renginden daha beyaz bir renge kavuşmaktadır.

Diş beyazlatma dişin yapısına sarı renk veren pigmentlerin ortamdan uzaklaştırılarak dişin daha beyaz görünmesini sağlamaktır.

 

Beyazlatma (bleaching) yapılma şekli olarak ikiye ayrılır.

1: Office Bleaching : Klinikte doktor kontrolünde uygulanan beyazlatma sistemleridir.

2: Home Bleaching : Hastalarımızın, hekim tarafından hazırlanan ve dişler üzerine gelen şeffaf plakların içine yine hekiminin önerisi doğrultusunda kullanacağı beyazlatma jelleri ile evde uygulayabileceği beyazlatma sistemleridir.

Office Bleaching, klinik ortamında ortalama bir saat içerisinde uygulanan beyazlatma sistemidir.

İşlem öncesinde diş taşı temizliği yapılır, dişlerinizin üzerindeki lekeler polisaj yöntemi ile temizlenir.

Tüm yumuşak dokular ışıkla sertleşen bir bariyerle izole edildikten sonra, beyazlatma jeli dişlere uygulanır ve ışıkla aktive edilir.

İstenilen beyazlığa gelinceye kadar işlem iki veya üç kez 15 dakikalık seanslarla tekrarlanır.

Beyazlatmanın başarısı ve sürekliliği için hekim tarafından hazırlanan kişiye özel plaklarla destekleyici home bleaching uygulanabilir.

Beyazlatma sağlıklı her kişiye uygulanabilir.Ancak yoğun diş eti çekilmesi bulunan, kök yüzeyleri açığa çıkmış kişilerde hassasiyeti artırabileceği için tercih edilmez.
Beyazlatma işlemi doğru teknik ve sürede uygulanırsa zararlı bir işlem değildir.

Ancak piyasada değişik isimler altında satılan ve diş beyazlatma sağladığı iddia edilen ürünler yanlış kullanımda dişlerinizde ve diş etlerinizde kalıcı hasarlara yol açabilmektedir.Bu nedenle diş hekimleri olarak önerimiz, her iki beyazlatma sisteminin de doktorunuz tarafından uygulanmasıdır.

Beyazlatma sonrası dikkat edilmesi gerekenler:

Beyazlatma sonrası çoğu hastada az ya da çok hassasiyet görülebilmektedir.Bu hassasiyet en fazla üç gün içerisinde kaybolmaktadır.

İşlemden hemen önce ağrı kesici ilaç kullanımı bu hassasiyeti en az düzeye indirecektir.İlk birkaç gün çok soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır.

Hekiminizin önerdiği hassasiyet giderici macun kullanımı bu sorunu azaltacaktır.

Özellikle ilk üç gün (ideal olarak bir hafta on gün) her türlü renk verici yiyecek ve içecekten (sigara, çay, kahve, kola, şalgam, kırmızı şarap, vişne, salça içeren yiyecekler vb.) uzak durulmalıdır.

Günde en az iki kez diş fırçalayan, altı ayda bir düzenli kontrollerini yaptıran, sigara kullanmayan ve aşırı çay, kahve tüketmeyen hastalarda beyazlatmanın etkisi uzun sürer. Beyazlatma sistemi bir-iki yılda bir kez tekrarlanabilir.